Realizacija aktivnosti Pogona „Željeznički prevoz“ u toku 2014.godine

1Osnovni zadatak Pogona „Željeznički prevoz" je prevoz svih količina uglja za potrebe Termoelektrane Tuzla. Pogon preveze oko 80 posto ukupne Krekine proizvodnje, a u 2014. godini je prevezeno oko 1.500.000. tona uglja odnosno 60.000 vagona za potrebe Termoelektrane Tuzla.

Zahvaljujuci ogromnom zalaganju radnika Pogona svi poslovi su završeni na vrijeme i u protekloj godini nije bilo ni jednog zastoja Rudnika po osnovu neizvršenja radnih zadataka od strane Pogona ˝Željeznički prevoz˝ iako se radi sa izuzetnom starom opremom - parnim lokomotivama ( 33 serije- ukupno 5 i serije 62 koje su konzervirane i Pogon posjeduje 4 iste) .

AKTIVNOSTI POGONA „ŽELJEZNIČKI PREVOZ"

Pogon ˝Željeznički prevoz˝ u Rudniku ˝Kreka˝ organizaciono postoji od 1966. godine. Poslovi kojima se Pogon bavi isključivo se kreću u okviru željezničkog prevoza na industrijskim prugama u vlasništvu Rudnika "Kreka", održavanjem lokomotiva  i održavanjem pruga koje koristi. Glavni zadatak koji povezuje sve segmente ˝Željezničkog prevoza˝ je prevoz uglja do krajnjeg potrošača Termoelektrane Tuzla u saradnji sa Federalnom željeznicom.

Mije Keroševića br.1 , 75000, Tuzla +387(35) 282 111 info @ kreka.ba

Politika kvaliteta

Preuzmite dokument o politici kvaliteta naših roba i usluga...

Opširnije

Istorijat

Prve tone uglja iskopane su 1884. godine u Rudniku Kreka...

Opširnije

Sindikat

Pogledajte novosti vezane za sindikat Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije

Priznanja i nagrade

Priznanja i nagrade Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije