dan rudara 2009

Tradicionalni praznik Dan rudara i ove godine rudari Rudnika ˝Kreka˝ obilježili su svečano, dostojanstveno i u dobrom raspoloženju. Bila je to ujedno i prilika da se još jednom prisjeti i spomene slavna prošlost rudara koji su kroz ovaj period svojim radom, poslovnim uspjesima i osvjedočenim antifašističkim naslijeđem prepoznatljivi ne samo u našoj zemlji i okruženju nego i mnogo šire.

Kada je riječ o proizvodnji  komorati su ponovo ispunili zacrtane poslovne planove. Do kraja godine očekuje se ostvarenje ovogodišnjeg proizvodnog plana u iznosu od oko 2 miliona i 600 000 tona što je svojevrstan poslijeratni rekord.

Narednu 2010-ta poslovna godina očekuje se sa još većim ambicijama ali i u mnogo većem raspoloženju. Historijskim činom ulaska rudnika u zajednički elektroenergetski koncern stvorena je jedna od najjačih kompanija na Balkanu koja će sigurno biti osnova za razvoj kompletnog industrijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Zato se s pravom očekuje bolja budućnost za sve rudare.

Očekuju se veća ulaganja u rudnike, bolji uslovi rada, veće plate te bolja sigurnost rudara. 

Uobičajeno ovih dana u svim rudnicima svečano je u zasluženu penziju ispraćeno  178 radnika. Samo iz rudnika  ˝Mramor˝ penzionisano je 54 rudara a sa rudnika ˝Dubrave˝ 41 rudar. Predstavnici Sindikata u povodu Dana rudara obilaze porodice poginulih i umrlih u ovoj godini a boračke organizacije posjetile su šehidske porodice i porodice poginulih boraca.

Održani su i svečani zborovi radnika a centralna svečanost - Svečana akademija svih rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine održat će se 20. decembra u velikoj sali Bosankog kulturnog centra u Tuzli u 11 sati.

 

Na spomen obiležja rudarima koji su svoje živote dali za slobodu i bolje radne uslove položeni su vijenci i odana dužna počast. I ove godine neće izostati tradicionalna Međunarodna bokserska revija - ˝Rudarski gong˝ koja ima memorijalni karakter. Takođe će biti organizovane i rudarske zabave a bit će upriličen i vatromet.

Mije Keroševića br.1 , 75000, Tuzla +387(35) 282 111 info @ kreka.ba

Politika kvaliteta

Preuzmite dokument o politici kvaliteta naših roba i usluga...

Opširnije

Istorijat

Prve tone uglja iskopane su 1884. godine u Rudniku Kreka...

Opširnije

Sindikat

Pogledajte novosti vezane za sindikat Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije

Priznanja i nagrade

Priznanja i nagrade Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije