Potpisivanje Ugovora o Generalnom remontu rotornog bagera

Potpisivanje Ugovora o javnoj nabavci roba i usluga za Generalni remont rotornog bagera SRs-402 15/1,5 INT br.4 Rudnika „Dubrave" u Dubravama, koja je sastavni dio trogodišnjeg plana poslovanja JP Elektroprivrede BiH za djelatnost proizvodnje uključujući Rudnike uglja  za period 2010.2012.godine održano je u petak 26.3.2010.god.

Izvođač radova je Konzorcij koji čini 6 domaćih firmi, a prema riječima Amera Jerlagića generalnog direktora JP" Elektroprivreda" BiH  ulaganje od 5.500.000 KM koliko košta remont pomenutog bagera  prvo je veliko ulaganje Koncerna u modernizaciju Rudnika, a ujedno je i prilika domaćim firmama da steknu određene reference koje dosada nisu imali kako bi ovakve i slične poslove mogli raditi i van granica BiH.

„Potpisvanje Ugovora početak je oživljavanja privrednog sistema BiH" naglasio je  Vahid Hećo, Federalni Ministar energije, rudarstva i industrije dodavši da se "malim pomacima u modernizaciji opreme mora pomoći rudarima u postizanju što efikasnijih proizvodnih rezultata bez kojih nema ni bloka 7 Termoelektrane Tuzla".

Rudnik „Kreka" lider je u proizvodnji uglja, a potpisivanjem pomenutog Ugovora postao je i lider kada je riječ o velikim projektima u okviru Koncerna.

"Bager SRs-402 okosnica je ne samo otkrivke nego i cjelokupne proizvodnje na PK DUBRAVE, a osim investicija od 23.000.000 KM, Rudnik će vlastitim sredstvima od 8.000.000 KM modernizovati opremu koja je zastarjela, ali još uvijek funkcioniše" istakao je Rešad Husagić direktor ZD „Kreka".

Mije Keroševića br.1 , 75000, Tuzla +387(35) 282 111 info @ kreka.ba

Politika kvaliteta

Preuzmite dokument o politici kvaliteta naših roba i usluga...

Opširnije

Istorijat

Prve tone uglja iskopane su 1884. godine u Rudniku Kreka...

Opširnije

Sindikat

Pogledajte novosti vezane za sindikat Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije

Priznanja i nagrade

Priznanja i nagrade Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije