SRETNO" AKTIV ŽENA GENERALNE DIREKCIJE RUDNIKA „KREKA"

DSC05382Aktiv žena Generalne direkcije Rudnika „Kreka" u Tuzli relativno je mlado udruženje formirano 1.1.2008.godine. Želju da budu članice aktiva izrazile su zaposlenice Rudnika „Dubrave" tako da aktiv trenutno ima 110 članica.

Naziv „Sretno" simolično je uzet kako bi pratio tradiciju rudara. Osnovni cilj formiranja udruženja je zalaganje za ravnopravnost žene-zaposlenice u društvu, pomoć ženi samohranoj majci, bolničko liječenje i nabavka skupih lijekova u skladu sa mogućnostima i druge  aktivnosti vezane za status žene zaposlenice -članice udruženja.

„Iako smo osnovale aktiv ne tako davno uspjele smo uz učešće svih zaposlenika Generalne direkcije  HPIM2010organizovati akciju prikupljanja humanitarne pomoći za narodnu kuhinju „Imaret". Osim toga uz pomoć menadžmenta firme organizovale smo ginekološke i preglede dojke koji su danas veoma bitni za sve žene" istakla je Hajrija Ledić predsjednica Aktiva žena „Sretno". „Nedavno smo našoj bolesnoj kolegici omogućili sredstva za nabavku lijekova" dodala je Hajrija.

Organizovanje izleta na kojima se članice aktiva druže najdraži je dio obaveza koji su na sebe preuzele predsjednica i Uprava  udruženja. Tako su za vrijeme od kada je formiran Aktiv organizovana druženja i posjete Fojnici, Bihaću, Sarajevu, a krajem maja Aktiv je organizovao i izlet u Podgoru, kako bi članice direktno učestvovale u otvorenju ovogodišnje ljetne sezone u hotelu „Salines".

 

 

ZINAIDA HALILAGIĆ

 

Mije Keroševića br.1 , 75000, Tuzla +387(35) 282 111 info @ kreka.ba

Politika kvaliteta

Preuzmite dokument o politici kvaliteta naših roba i usluga...

Opširnije

Istorijat

Prve tone uglja iskopane su 1884. godine u Rudniku Kreka...

Opširnije

Sindikat

Pogledajte novosti vezane za sindikat Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije

Priznanja i nagrade

Priznanja i nagrade Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije