POTPISAN UGOVOR O GENERALNOM REMONTU ROTORNOG BAGERA SH -630

Potpisivanje ugovoraDanas je u ZD Rudnici „Kreka" potpisan Ugovor za generalni remont bagera SH 630 za potrebe Rudnika „Šikulje" .

Vrijednost projekta je 5.206.500.KM sa PDV-om, a izvođač radova je domaća firma „Termomatik" iz Zenice. Operativnom realizacijom osposobljavanja osnovne opreme na Površinskom kopu „Šikulje" predviđen je rok od 10 mjeseci za izvođenje potrebnih radova, a garantni rok na urađeni remont je 18 mjeseci. Od predviđenih 23.000.000 KM  koliko su planirane ovogodišnje investicije na nivou Koncerna  za Rudnik „Kreka" današnjim potpisivanjem Ugovora utrošena je polovina predviđenih sredstava.

Investicionim ulaganjem u ZD Rudnici „Kreka" planirano je osposobljavanje osnovne opreme što podrazumijeva generalne remonte rotornih bagera u našim rudnicima. Odlukom o dokapitalizaciji  JP EP BiH - d.d. Sarajevo uočilo je značaj ulaganja u generalne remonte bagerskih jedinica u cilju osavremenjavanja samih rotornih bagera ali i proizvodnje uglja na Površinskim kopovima" izjavio je dr.sci Rešad Husagić, direktor ZD Rudnici „Kreka", dodavši da je značaj danas potpisanog Ugovora još veći kada se zna da je posao dobila domaća kompanija.

Prema riječima Amera Jerlagića generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH  snaga Koncerna je u donošenju odluka o krupnim investicijama poput ove danas kojima će se stvoriti uslovi za bolje rudarenje.

Želja ministarstva je da se stvore preduslovi za investiranje  kojima će se izgraditi Rudnici, Elektroprivreda ali i domaće kompanije koje će učestvovati u remontima i održavanju postrojenja Koncerna naglasio je Vahid Hećo, federalni ministar energije, rudarstva i industrije.

Tuzla,14.09.2010.
Služba za informisanje 

Mije Keroševića br.1 , 75000, Tuzla +387(35) 282 111 info @ kreka.ba

Politika kvaliteta

Preuzmite dokument o politici kvaliteta naših roba i usluga...

Opširnije

Istorijat

Prve tone uglja iskopane su 1884. godine u Rudniku Kreka...

Opširnije

Sindikat

Pogledajte novosti vezane za sindikat Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije

Priznanja i nagrade

Priznanja i nagrade Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije