Darivanje krvi koja život znači

DSC 0190-JPGOd svih privrednih subjekata na područuju Tuzlanskog kantona komorati Rudnika ˝Mramor˝ iz Mramora najčešći su i najbrojniji dobrovoljni davaoci krvi. Grupa dobrovoljnih davalaca u redovnom odzivu dva puta mjesečno daje krv, a kada se ukaže potreba rudari iz Rudnika ˝Mramor˝ spremni su dati i veće količine krvi.

Sindikalna organizacija i ova sekcija inače nagrađuju komorate koji imaju najviše davanja krvi i to bi trebala na kraju da bude neka smjernica i za druge, da se udruže u ovakve akcije. Na ovaj način komorati humanim činom doprinose društvenoj zajednici jer su potrebe prema krvi u kliničkim centrima svakodnevne.

U Rudniku „Mramor“ montiran trakasti transporter

DSC 0266 resizedU decembru 2012.godine u jami Rudnika „ Mramor " izvršena je montaža trakastog transportera u dužini od 650 metara, u drugom horizontu revira „ Marići " čime su se stekli uslovi za nastavak otvaranja (razrade) drugog horizonta revira „ Marići ".

U praktičnom smislu to znači da se stvaraju realne pretpostavke da se na vrijeme obezbjede zamjenski kapaciteti u reviru „ Marići ". Na taj način budućnost Rudnika „Mramor" i oko 1000 zaposlenika ni u jednom momentu neće biti upitna.

Kombajn ispunio očekivanja

U oktobru 2011.godine u jami Rudnika „Mramor" u funkciju izrade jamskih prostorija stavljen je kombajn AM – 50 z-w. Zbog stalnog prisustva vode (nije se moglo odgovoriti njegovoj gabaritnosti) i neadekvatnog praćenja podgrađivanja kombajn je radio u otežanim uslovima .

Nagrađeni radnici u Rudniku ˝Mramor˝

Rudnik "Mramor" u Mramoru, kao jedan od četiri Krekina rudnika  najveći je rudnik sa podzemnom eksploatacijom i tradicijom rudarenja preko 50 godina. Sa rezervama i kapacitetima koji obezbjeđuju eksploataciju uglja osigurno je zapošljavanje okolnog stanovništva u narednih 45 godina.

U protekloj 2009. godini Rudnik ˝Mramor˝ ostvario je proizvodnjiu od 640 000 tona uglja i tako premašio proizvodne planove. Od velikog značaja za prebacivanje planiranih normi i ostvarivanje izvanrednih proizvodnih rezultata uveliko je doprinjela modernizacija podzemne proizvodnje tj. uvođenje širokog čela. Posebno je važno naglasiti  da je ovom modernizacijom angažovano mnogo manji broj ljudi a povrede na radu su svedene na minimum.

Mije Keroševića br.1 , 75000, Tuzla +387(35) 282 111 info @ kreka.ba

Politika kvaliteta

Preuzmite dokument o politici kvaliteta naših roba i usluga...

Opširnije

Istorijat

Prve tone uglja iskopane su 1884. godine u Rudniku Kreka...

Opširnije

Sindikat

Pogledajte novosti vezane za sindikat Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije

Priznanja i nagrade

Priznanja i nagrade Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije