Rudarijada 2013

rdar

U organizaciji Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine je 14.09.2013. godine nakon dvanaest godina osam sindikalnih organizacija rudnika uglja pod zastavom jedinstvenog sindikata uzelo učešće na radničkim sportskim igrama pod nazivom ˝RUDARIJADA 2013.˝

Ovogodišnji domaćin rudarijade bio je Rudnik ˝Kreka˝ i grad Tuzla, a sva takmičenja su organizovana u SKPC ˝Mejdan˝ i Osnovnoj školi ˝Mejdan˝ u Tuzli.

Tri stotine i pedeset takmičara su se ravnopravno borili u 6 sportova: fudbal, šah, potezanje konopca, odbojka, stolni tenis i pikado. Na ovogodišnjoj rudarijadi prisutni su bili i mnogi ugledni gosti iz političkog i javnog života Bosne i Hercegovine.
Program održavanja rudarijade započeo je okupljanjem ekipa na platou ispred SKPC ˝Mejdan˝ kojima su nakon postrojavanja i počasnog defilea između ostalih obratili Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH Sinan Husić i generalni direktor JP EPBIH Elvedin Grabovica.
Premijer Nikšić je poželio učesnicima sportskih igara mnogo sportske sreće te proglasio igre otvorenim. Prije samog početka sportskih disciplina upriličen je prigodan kulturno umjetnički program gdje su nastupili i članovi KUD ˝Mladi rudar˝.
Iako je akcenat bio na druženju komorata a rezultat u drugom planu, treba napomenuti da su na kraju komorati RMU ˝Kakanj˝ zauzeli prvo mjesto sveukupnog takmičenja. Rudnik ˝Kreka˝ osvojio je drugo mjesto u ukupnom poredku ovogodišnje rudarijade dok su rudari RMU ˝Banovići˝ zauzeli treće mjesto. Nakon svečanog zatvaranja takmičenja rudari su nastavili druženje u ugodnom ambijentu restorana ˝Rudar˝ gdje su proglašeni pobjednici i uručena priznanja i pehari najboljima.

Mije Keroševića br.1 , 75000, Tuzla +387(35) 282 111 info @ kreka.ba

Politika kvaliteta

Preuzmite dokument o politici kvaliteta naših roba i usluga...

Opširnije

Istorijat

Prve tone uglja iskopane su 1884. godine u Rudniku Kreka...

Opširnije

Sindikat

Pogledajte novosti vezane za sindikat Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije

Priznanja i nagrade

Priznanja i nagrade Rudnika "Kreka" Tuzla...

Opširnije